ویکی پدیا

ویکی پدیای سئو فارسی

در ادامه با موارد سئو ویکی پدیا بیشتر آشنا خواهید شد، برخی از این عوامل ارزش بیشتری نسبت به بقیه دارند و سه عامل اصلی که شما باید در رتبه بندی جستجو از انها مطلع باشید عبارتند از :  کیفیت، اعتماد و قدرت.

کیفیت: گوگل برای اندازه گیری این ویژگی سعی می کند تا تمرکز خود را بر اینکه کدامیک از سایت ها در حال ارائه منابع ارزشمندتر،منحصر به فردتر و جالب تر هستند،منعطف می کند. به عنوان مثال: محتوای خوب – اگر شما تی شرت می فروشید و برای این کارتان از محتوای  مشابهی استفاده می کنید که هر تی شرت فروش دیگری در وب سایت خود نیز از آن استفاده می کند بنابراین در این حالت شما هیچ چیز منحصر به فردی را برای جستجوگران گوگل ارائه نکرده اید. اگرچه تی شرت های شما ممکن است خیلی زیبا باشند اما محتوای شما همانند دیگر سایت ها می باشد و بنابراین گوگل هیچ راهی برای نشان دادن اینکه تی شرت ها یا سایت فروش تی شرت شما بهتر از دیگران است را نخواهد داشت. در عوض، سعی کنید به مردم محتوای جالب ارائه دهید. به عنوان مثال: به انها اجازه دهید تا تی شرت های خود را مطابق میل خود شخصی کنند، به آنها اطلاعاتی در مورد چگونگی شستن آن بدهید.، بافت انها را ذکر کنید، به انها بگویید که آیا انها در برابر لکه مقاوم هستند یا خیر؟ این لباس مناسب تابستان است یا زمستان ؟ به مردم اطلاع رسانی کنید و تا جائیکه می توانید خلاق باشید.  مخاطبان را برای به اشتراک گذاشتن تصاویر خود هنگام پوشیدن تی شرت ترغیب کنید.  انجمنی از افرادی که به محصولات شما علاقه مند هستند را ایجاد کنید. نمونه کار خود را به یک شخص معروف بپوشانید و آن تصویر را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید. کاری متفاوت و چیزی منحصر به فرد انجام دهید.  به گوگل نشان دهید که متفاوت و بهتر از سایر نتایج جستجو هستید.

اعتماد عامل مهم دیگری است و باید زمانی که سعی دارید سایت خود را در گوگل به رتبه بالا برسانید، از آن آگاهی داشته باشید. گوگل نمی خواهد هر وبسایتی را به جستجوگران نشان دهد بلکه می خواهد بهترین و قابل اعتمادترین وبسایت ها را برای آنها به نمایش بگذارد.  چیزی که گوگل مایل است آن را انجام دهد این است که سایت ها ، فروشگاه ها یا شرکت هایی را که دائما بازدیدهای ضعیفی دارند را جریمه کند، بنابراین اگر شما تعداد زیادی از بازدیدهای ضعیف را داشته باشید، گوگل در زمان جستجو رتبه سایت شما را نشان نمی دهد زیرا گوگل قصد ندارد اینگونه سایت ها را به جستجوگران خود نشان دهد، بنابراین به الگوریتم گوگل ثابت کنید که شما قابل اعتماد هستید.  مقالات ، روزنامه ها، لینک های صنعتی، سایت های معتبر و لینکهای معتبر از این دست را برای پیوند به وب سایت خودتان بدست اورید تا نشان دهید که وب سایت شما بسیار قابل اعتماد و قابل اطمینان است.

و در نهایت، عامل بسیار مهم دیگر اقتدار است.  گوگل می خواهد سایت هایی را که محبوب هستند نمایش دهد و در نتیجه گوگل سایتهایی که محبوب ترین تی شرت ها را به افرادی که به دنبال خرید آنلاین تی شرت هستند را نمایش خواهد داد. بنابراین شما باید گوگل را متقاعد کنید و به آن سیگنالهایی ارسال کنید تا مشخص کنید که سایت شما محبوب ترین سایت برای فروش این نوع تی شرت ها می باشد. با ایجاد یک باشگاه هواداران، این سطل را پر کنید.  یک شبکه اجتماعی بسازید و افراد را به خود لینک کنید و انها را برای به اشتراک گذاشتن وب سایت تی شرت فروشی شما در شبکه اجتماعی خود ترغیب کنید، از آنها بخواهید تا نظرات و رضایت خود را ابراز کنند و تصاویر خود را در زمان پوشیدن محصولاتتان منتشر کنند . این موارد باعث می شوند تا به گوگل ثابت کنید که وب سایت شما قابل اعتماد و معتبر می باشد.

بنابراین، اگر شما در مورد بهینه سازی وب سایت کمی فکر کنید متوجه خواهید شد که آن فقط روندی است که به موتورهای جستجو اثبات می کند که شما بهترین ، معتبر ترین، مطمئن ترین، منحصر به فرد ترین و جالب ترین سایت می باشید که آنها می تواند به مخاطب خود یعنی جستجوگر ارائه دهند. مردم را وادار کنید تا در مورد وب سایت شما بحث کنند، محتوایی با کیفیت خوب تولید کنید و افراد را وادار کنید تا به شما لینک شوند تا با استفاده از این عوامل گوگل متقاعد شود که شما بهترین نتیجه برای جستجوگران خواهید بود و در اینصورت است که شما شروع به رسیدن به رتبه ی بالا در صفحه اول گوگل می شوید.

در سایت ویکیپدیا تحت مقاله “search engine optimization definition wikipedia” افزایش رتبه سایت  به مجموعه نکات و قوانینی گفته می شود که رعایت آنها در یک وب سایت می تواند موجب شود که موتورهای جستجوگر یک وب سایت را بیشتر بپسندند و لذا در رتبه بندی ها (ترتیب قرار گیری نتایج زمانی که فردی یک عبارت را جستجو می نمایند) وب سایت نام برده را در رتبه بالاتری نسبت به دیگر وب سایت ها قرار دهند. اهمیت این امر در آن است که بیش از ۸۰% افراد زمانی که عباراتی را جستجو می کنند از میان نتایج ظاهر شده در صفحه نتایج موتورهای جستجوگر یکی از ۵ وب سایت اول را انتخاب می نمایند و دیگر به نتایج بعدی ارائه شده توسط موتور جستجوگر توجهی نمی نمایند. این بدان معنی است که تنها وب سایت هایی که از رتبه خوبی در نتایج جستجو های موتورهای جستجوگر برخوردار باشند می توانند از طریق موتورهای جستجوگر کاربرانی را برای خود جذب نمایند.

خب حال که به طور کامل در مورد مفاهیم بر پایه ویکیپدیا و اهمیت برای شما نوشتیم شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه می توان یک وب سایت را سئو و بهینه سازی کرد؟ بر خلاف تصور اولیه بسیاری افراد که با شنیدن نام سئو دچار نگرانی می کشوند و فکر می کنند با مقوله پیچیده ای قرار است رو به رو شوند، مجموعه ای از ترفندهای ساده است که یادگیری آن کار مشکلی نمی باشد، تنها نیاز به اندکی وقت و صبر دارد. البته کسانی که وقت یا صبر کافی برای یادگیری سئو ندارند می توانند از یک متخصص برای این کار کمک بگیرند. اگر شما قصد دارید که خودتان اقدام به یادگیرینمایید و شخصا وب سایت خودتان را انالیز و بررسی کنید به شما پیشنهاد می کنم که این مقاله را تا انتها بخوانید.

 حقه ای به نام ترافیک

بسیاری از افرادی که شروع به یادگیری سئو می نمایند دچار یک اشتباه بزرگ هستند، آنها تصور می کنند که سئو باید فقط و فقط به منظور جذب ترافیک بکار گرفته شود. درست است که سئو موجب افزایش ترافیک جذب شده به یک وب سایت می شود اما این تنها مزیت سئو نمی باشد، به کاربران اینترنت کمک می کند که بهترین نتایج ممکن را برای عبارت جستجوی خود از طریق موتورهای جستجوگر بیابند. در واقع seo یک معامله دو سر برد است، زیرا به وب سایت ها کمک می کند تمامی جنبه های خود از جمله چیدمان المان ها در وب سایت، محتواها، تصاویر، کلیدواژه ها، عناوین و تمامی المان های خود را مطابق با آنچه که راحتی کاربران را فراهم می آورد بیارایند و در ازای آن ترافیک دریافت نمایند و از طرف دیگر به کاربران کمک می کند بهترین و با کیفیت ترین نتایج را برای جستجوهای خود بیابند.

پس در واقع علمی است که وب سایت ها را با خواسته های کاربران همسو و سازگار می نماید و زمانی صاحبان وب سایت های می توانند در زمینه سئو موفق شوند که بتوانند خواسته های خود را در راستای خواسته های کاربران قرار دهند. چگونه صاحبان وب سایت ها می توانند دریابند که کاربران دقیقا چه چیزی می خواهند؟ پاسخ این سوال ساده است، از طریق جستجوی کلیدواژه ها. اولین و مهم ترین گام سئو جستجوی کلیدواژه ها می باشد.

بهینه سازی محتوای وب سایت

پس از آنکه شما کلیدواژه های مناسب برای وب سایت خود را انتخاب نمودید حال نوبت به آن می رسد که محتواهایی وب سایت خود را برای این کلیدواژه ها بهینه سازی نمایید. موتورهای جستجوگر ربات هایی دارند که به صورت اتوماتیک وب سایت شما را کراول می نمایند یا به عبارت دیگر این ربات ها محتوا وب سایت شما را می خوانند تا ببینند محتوای وب سایت شما درباره چه موضوعی است و سپس تصمیم می گیرند که وب سایت شما باید برای چه کلیدواژه هایی رتبه بندی شود. شما می توانید با بهینه سازی محتوا وب سایت خود برای کلیدواژه های مشخص بر روی تصمیمات آنها تاثیر گذار باشید.

ممکن است شما محتواهایی در وب سایت خود داشته باشید که ربات ها قادر به خواندن آنها نباشند، برای مثال ممکن است محتواهای شما شامل تصاویر، ویدیو ها و یا فایل های صوتی باشند. با وجود آنکه ربات ها قادر به درک و تفسیر محتواهای متنی هستند اما نمی توانند محتواهای صوتی و یا تصویری را درک نمایند و لذا شما باید برای محتواهای صوتی و تصویری خود توضیحاتی ایجاد نمایید تا ربات ها را قادر به درک این محتواهای نمایید. در زیر نکات سئو برای بهینه سازی محتواها در دو بخش نکات سئوی غیر تکنیکال و نکات سئوی تکنیکال برای شما آورده شده اند که شما با استفاده از آنها خواهید توانست هر گونه محتوایی را برای موتورهای جستجوگر بهینه سازی نمایید.

ویدیو های آموزشی سئو در این سایت را جدی بگیرید چرا که حاوی نکات ارزشمند بسیاری است.

جستجوی کلیدواژه ها: چگونه کلیدواژه های مناسبی برای سئوی وب سایت خود بیابیم؟

با وجود آنکه اکثر افراد تصور می کنند که جستجوی کلیدواژه ها کار ملالت باری است، اما انجام آن اجتناب ناپذیر می باشد و اولین و مهمترین گام در شروع پروسه سئوی یک وب سایت می باشد. در پروسه جستجوی کلیدواژه ها شما باید به دنبال کلیدواژه هایی باشید که با تجارت شما مرتبط باشند، حجم جستجوی بالایی داشته باشند یعنی کاربران این کلیدواژه ها را در اینترنت جستجو نمایند و همچنین رقابت میان وب سایت های مختلف در آن کلیدواژه خیلی شدید نباشد و آن کلیدواژه ها قابل رقابت باشند.

برای جستجوی کلیدواژه ها شما باید ابتدا زمانی را به تامل در زمینه کلیدواژه های مد نظر خود صرف کنید، برای مثال شما باید فکر کنید که وب سایت شما چه خدمات و یا محصولاتی را به کابرارن ارائه می نماید و چه کلمات کلیدی با زمینه کاری وب سایت ما مرتبط هستند و سپس آنها را در جایی یاد داشت نمایید و پس از آن از ابزارهای جستجوی کلیدواژه ها برای یافتن کلیدواژه های مرتبط با عباراتی که یادداشت نموده اید استفاده نمایید. دلیل اینکه شما نمی توانید مستقیما کلمات کلیدی که خودتان یادداشت نموده اید را برای بهینه سازی وب سایت خود استفاده نمایید این است که ممکن است این کلیدواژه ها از حجم جستجوی خوبی برخوردار نباشند یعنی افراد برای جستجوی مطالب مورد نظر خود از این کلیدواژه ها استفاده نمایند و یا زیادی کوتاه باشند، یعنی شما کلیدواژه های خیلی کلی و جامع را انتخاب نموده باشید که رتبه بندی برای آنها کار بسیار مشکل و در عین حال کم مزیتی است. در ادامه این مساله را با یک مثال برای شما توضیح خواهیم داد:

مثال: تصور کنید شما یک فروشگاه اینترنتی کیف و کفش چرم زنانه دارید و می خواهید برای بهینه سازی آن جستجوی کلیدواژه ها را انجام دهیدو ممکن است در هنگام تفکر برای یادداشت کلیدواژه های اولیه  شما عباراتی مثل کیف چرم، کیف چرم زنانه، کفش چرم، کفش پاشنه دار چرم، کفش ساق دار چرم را انتخاب نمایید. حال شما باید این عبارات را در ابزارهایی که برای جستجوی کلیدواژه وجود دارند سرچ کنید و کلیدواژه های مناسبی که با این عبارات مرتبط باشند و حجم جستجو و رقابت معقولی داشته باشند را برای بهینه سازی انتخاب نمایید. از جمله ابزارهایی که شما می توانید برای این کار استفاده نمایید Google Keyword Planner و Google Trends و Keyword Tool.io می باشد. البته اگر شما یک اکانت گوگل AdWords داشته باشید می توانید از آن برای جستجوی کلیدواژه ها کمک بگیرید. مقوله جستجوی کلیدواژه ها برای سئو و استفاده از ابزارهای جستجوی کلیدواژه ها مقوله بسیار گسترده ای است که ما در این مقاله قصد نداریم وارد جزییات آن شویم. اما یک موضوع مهم در رابطه با جستجوی کلیدواژه و انتخاب کلیدواژه ها وجود دارد که ما آن را تحت عنوان کلیدواژه های طولانی یا Long tail Keywords برای شما بیان خواهیم نمود.

  • کلیدواژه های طولانی یا Long tail Keywords: همان طور که گفته شد ما در مساله جستجوی کلیدواژه ها با دو مقوله بسیار مهم به نام های حجم جستجوی کلیدواژه ها و رقابت کلیدواژه ها مواجه هستیم که هر یک از ابزارهای جستجوی کلیدواژه ها به ازای هر کیلدواژه در خواستی ما این دو پارامتر را درباره آن کلمات کلیدی در اختیار ما قرار می دهند. مطمئنا با خود می گویید که ما باید کلیدواژ هایی را انتخاب نماییم که حجم جستجوی بالایی داشته باشند و رقابت کمی برای آنها وجود داشته باشد تا بتوان به سادگی وب سایت را برای آنها رتبه بندی نمود. اما این مساله غیر ممکن است. کلیدواژه هایی که دارای حجم جستجوی بالایی هستند (این کلید واژه ها معمولا کلیدواژه های کوتاه تری هستند که کلی تر یا عمومی تر هستند)، مورد توجه بسیاری از رقبای شما قرار دارند وهمه آنها برای رتبه بندی برای این کلیدواژه ها تلاش می کنند، از این رو شما باید کلیدواژه هایی را بیابید که به نوعی یک مصالحه ای میان هر دوی این پارامترها در آنها وجود داشته باشد، چنین خاصیتی در کلیدواژه های طولانی وجود دارد. برای مثال شما تصور کنید که کلیدواژه “کفش چرمی” چقدر می تواند حجم جستجوی بالایی داشته باشد، زیرا این کلیدواژه بسیار جامع می باشد پس مطمئنا رتبه بندی برای چنین کلیدواژه ای کار بسیار مشکل و یا غیر ممکنی می باشد، حال تصور کنید که شما کلیدواژه “کفش چرمی زنانه پاشنه بلند قهوه ای” را به عنوان کلیدواژه مد نظر خود استفاده نمایید، در چنین حالتی با وجود آنکه کلیدواژه ممکن است ترافیک بسیار زیادی نداشته باشد اما به دلیل آنکه میزان رقابت برای رتبه بندی برای آن کمتر است رتبه بندی برای آن بسیار ساده تر می باشد و همچنین این کلیدواژه به دلیل آنکه جزیی تر است و در آن جزییات بیشتری ذکر شده است و نشان دهنده آن است که کاربر دقیقا می داند که دنبال چه چیزی است و در مراحل بالاتری از چرخه خرید قرار دارد، نرخ تبدیل کاربران به مشتریان در آن بیشتر است و در واقع ترافیک با ارزش تری را به وب سایت جذب می نماید.

نکات سئوی غیر تکنیکال

  • ایجاد عنوان: عنوان یکی از مهم ترین المان های محتوای یک صفحه می باشد و تا حدود زیادی در رتبه بندی یک محتوا تاثیر گذار است. عنوان باید شامل کلیدواژه های اصلی شما باشد زیرا این مساله هم در رتبه بندی یک صفحه تاثیر گذار است و می تواند موجب شود که موتورهای جستجوگر یک محتوا را با موضوع مورد نظر کاربر مرتبط تر در نظر بگیرند و هم در نرخ کلیک کاربران تاثیر گذار می باشد. عناوین محتواهای شما باید به قدر کافی جذاب باشند و نظر بیننده را در همان لحظه اول جلب نمایند، زیرا عناوین بهترین فرصت شما برای ایجاد تاثیر اولیه و جلب نظر کاربران می باشند.
  • قرار دادن کلمات کلیدی اصلی سایت در میان صد کلمه ی اول یک متن: کلیدواژه های انتخابی شما باید در متن های موجود در صفحات شما گنجانده شود و شما باید برای این کار استراتژی مناسبی را اتخاذ نمایید. یکی از مهم ترین و اصلی ترین نکات در گنجاندن کلیدواژه ها درون یک متن محل قرار دهی آنها می باشد، شما باید سعی کنید کلیدواژه های اصلی مد نظر خود را در ابتدای پاراگراف اول متن خود بگنجانید و یا به عبارتی آنها را در میان صد کلمه اول محتوای صفحه ی خود جای دهید زیرا این مساله تضمین می­کند که گوگل به سادگی خواهد توانست موضوع مقاله شما و ارتباط آن با عبارت مورد جستجوی کاربران را درک کند و مقاله شما گوگل را دچار تردید نمی­کند.
  • دادن لینک به دامنه های دیگر: لینک دهی به سایت های دیگر در یک محتوا هم می تواند موجب جلب نظر کاربران و هم جلب نظر گوگل گردد. با لینک دادن به دامنه های معتبر که دارای موضوعی مرتبط با موضوع وب سایت شما هستند، شما به گوگل کمک می کنید که موضوع وب سایت شما را بهتر درک کند و وب سایت شما را با موضوعات جستجوی کاربران مرتبط تر در نظر بگیرد، علاوه بر این شما با این کار گوگل نشان داده اید که این لینک دهی شما به منظور دادن اطلاعات بیشتر به کاربران حتی به قیمت از دست دادن ترافیک و هدایت ترافیک وب سایت خود به وب سایت دیگری می باشد. این مساله موجب می شود که هم کاربران بیشتر به شما اعتماد کنند و هم گوگل دامنه شما را دامنه معتبر تری در نظر بگیرد.
  • ایجاد محتواهای با کیفیت: محتواهایی که شما برای وب سایت خود ایجاد می کنید باید با کیفیت باشند، یعنی باید از لحاظ معنایی و اطلاعاتی غنی باشند و به قدرکافی طولانی و جامع باشند و همچنین منحصر به فرد باشند. چنین محتواهایی کاربران را به وب سایت شما می کشاند زیرا نمی توانند محتوایی مشابه آن را در جای دیگری بیابند.
  • بروز رسانی محتواهای قدیمی: شما باید دائما و به طور منظم محتواهای قدیمی وب سایت خود را بروز رسانی کنید و اطلاعات منسوخ شده را از آنها حذف نموده و آنها را با اطلاعات جدید غنی سازی نمایید علاوه بر این شما باید به طور منظم محتواهای جدیدی در وب سایت خود منتشر نمایید تا وب سایت شما دائما به روز باقی بماند. به خاطر داشته باشید که مساله بروز رسانی محتواهای قدیمی در رتبه بندی وب سایت شما تاثیر گذار است.

تا اینجا به مسائلی اشاره کردیم که اصطلاحا به آنها سئوی غیر تکنیکال گفته می شود و درباره محتوای وب سایت شما بودند اما موتورهای جستجوگر و ربات های آنها تنها محتوای وب سایت شما را نمی خوانند بلکه کدهای شما را نیز می خوانند. در ادامه قصد داریم شما را نکاتی درباره بهینه سازی ساختار کلی و کدهای وب سایت آشنا نماییم که این نکات سئو به سئوی تکنیکال شهرت یافته اند.

نکات سئوی تکنیکال

  • تگ عنوان: تگ عنوان، عنوان یک صفحه است، عنوانی است که هنگام نمایش یک صفحه در صفحه نتایج جستجوها در بالای لینک صفحه با تیتر درشت و به رنگ آبی نملیش داده می شود. تگ عنوان یک المان بسیار با اهمیت در بهینه سازی یک صفحه می باشد، این تگ باید شامل کلیدواژه های اصلی مطلب مورد نظر باشد تا آن محتوا بهتر بتواند توسط موتورهای جستجوگر برای کلیدواژه های نام برده رتبه بندی گردد. تگ عنوان باید کمتر از ۵۵ کاراکتر داشته باشد زیرا در غیر این صورت این عنوان به صورت خود به خود کات می شود و خوانایی خود را برای کاربران از دست می دهد. تگ عنوان باید به قدر کافی جذاب باشد تا بتواند کاربر را در نگاه اول جذب نمایند و کاربر را متقاعد کند که بر روی آن کلیک نماید. تگ عنوان باید منحصر به فرد باشد و به هیچ وجه نباید در صفحات از تگ عنوان تکراری استفاده نمایید زیرا می تواند موجب جریمه شدن وب سایت شما توسط موتورهای جستجوگر شود. دقت داشته باشید که ایجاد تگ عنوان برای هر صفحه از لحاظ سئو الزامی است.
  • متا تگ ها: مهم ترین متا تگی که شما باید به آن توجه نمایید، توضیحات متا یا “Meta Description Tag” می باشد. توضیحات متا همان جملاتی هستند که در زیر لینک هر وب سایت در صفحه نتایج جستجوها نمایش داده می شوند و به عنوان توضیح کوتاهی از محتوای صفحه ارائه می گردند. با وجود آنکه توضیحات متا نقش مستقیمی در رتبه بندی ها ندارد و ایجاد کردن یا ایجاد نکردن آنها هم کاملا اختیاری می باشد، اما به جرات می توان گفت یکی از تاثیر گذار ترین عناصر در جذب ترافیک برای یک صفحه می باشد. زیرا توضیحات متا تاثیر بسیار زیادی در جلب نظر کاربران و مجاب کردن آنها برای کلیک کردن بر روی لینک مطلب شما از میان تمامی لینک های موجود در صفحه نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر، دارند. پس اگر قصد دارید کاری کنید که کاربران از میان تمامی نتایج موجود در صفحه نتایج موتورهای جستجوگر لینک شما را انتخاب نمایند باید توضیحات متای جذابی ایجاد نمایید. دقت داشته باشید که توضیحات متای شما باید کمتر از ۱۵۰ کاراکتر داشته باشد و اگر بیش از این تعداد کاراکتر را شامل شود توسط گوگل نیمی از آن کات می گردد.
  • سر تیتر ها: سر تیتر ها که از آنها با نام تگ ها ی H نیز یاد می شوند یکی دیگر از المان های بسیار با اهمیت سئوی یک وب سایت هستند. تگ های H که اولین و مهم ترین آنها تگ H1 است برای مشخص کردن تیترها در یک متن استفاده می شوند. تیتر اصلی و یا عنوان اصلی یک محتوا درون تگ H1 قرار داده می شود و به ترتیب زیر تیترهای بعدی در تگ ها H2، H3 و … قرار داده می شوند. برای مثال در این مقاله تیتر اصلی ما ” گام به گام سئو برای رتبه بندی یک وب سایت جدید در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر” می باشد و لذا تگ H1 ما به فرم زیر خواهد بود:

گام به گام  “سئو ویکیپدیا” برای رتبه بندی یک وب سایت جدید در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر

دقت داشته باشید که هرچقدر مقاله شما طولانی تر و جامع تر باشد تعداد تگ های H مقاله شما بیشتر خواهد بود. توجه داشته باشید که باید در هر صفحه تنها یک تگ H1 وجود داشته باشد مگر در حالتی که مقاله شما مانند یک ویکی پدیا یا توضبح واژگان سئو طولانی شود. اما شما به هر تعداد که نیاز داشته باشید می توانید در یک صفحه تگ های H2، H3 و … ایجاد نمایید.

  • نقشه سایت: نقشه سایت برای موتورهای جستجوگر مثل نقشه راه ها برای ما در حین سفر می ماند. نقشه سایت به موتورهای جستجوگر کمک می کند که مسیر هر یک از صفحات وب سایت را به سادگی بیابند و این امر موجب می شود که شما بتوانید اطمینان حاصل کنید که موتورهای جستجوگ تمامی محتواهای وب سایت شما را می یابند و آنها را ایندکس گذاری می نمایند.

دو نوع نقشه سایت مختلف می تواند در یک وب سایت وجود داشته باشد، نقشه سایت XML و نقشه سایت HTML. کدهای ایجاد شده برای نقشه سایت XML مخصوص موتورهای جستجوگر می باشد و به گونه ای می باشد که تنها موتورهای جستجوگر قادر به درک آنها هستند اما نقشه سایت HTML برای کاربران و مسیر یابی آنها در وب سایت تهیه می گردد. اگر وب سایت شما بیش از صد صفحه مختلف را شامل شود و قرار دادن همه آنها در نقشه سایت HTML ضروری نمی باشد و شما می توانید تنها صفحاتی که مطالب بنیادی تر در آنها وجود دارد را در نقشه سایت HTML ذکر نمایید اما در نقشه سایت XML تمامی صفحات باید ذکر شوند و هیچ صفحه ای نباید جا بیفتد. ابزارهای مختلفی برای ایجاد نقشه سایت XML وجود دارد (برای مثال XML Sitemap Creator) که شما می توانید با استفاده از آنها برای وب سایت خود نقشه سایت XML ایجاد نمایید. پس از ایجاد نقشه سایت XML شما باید آن را در Google Webmaster Center و Bing و دیگر موتورهای جستجوگر ثبت کنید تا آنها وب سایت شما را ایندکس گذاری نمایند.

  • نام دامنه: وب سایت هایی که نام دامنه آنها شامل کلیدواژه یا کلیدواژه های مد نظر آنها برای رتبه بندی هستند، شانس بیشتری در رتبه بندی برای آن کلیدواژه ها دارند و همچنین وب سایت هایی که نام دامنه آنها دقیقا با عبارتی که می خواهند برای آن رتبه بندی شوند یکسان است شانس بسیار زیادی برای رتبه بندی دارند. اما یک مشکل اساسی در این زمینه وجود دارد و آن مشکل این است که نام های دامنه ای که دقیقا با کلیدواژه های مد نظر شما یکسان هستند نام های دامنه منحصر به فردی نمی باشند و ممکن است افراد زیادی به دنبال چنین نام های دامنه ای باشند از این رو برای انتخاب نام دامنه معمولا ترکیبی از نام برند و کلیدواژه ها استفاده می گردد. اما کدامیک بهتر است؟ این مساله بستگی به استراتژی های سئوی شما دارد، آیا تمام ترافیک شما از طریق سئو تامین می شود؟ پس بهتر است نام دامنه ای انتخاب نمایید که دقیقا با کلیدواژه مد نظر شما یکسان است. مثلا com یا gardeshgari.com اما اگر تنها بخشی از ترافیک شما از گوگل تامین می شود می توانید نام برند خود را نیز در نام دامنه بگنجانید.
  • ساختار URL ها: ساختار URL ها یک مساله حائز اهمیت در سئوی وب سایت است که معمولا افراد به آن توجه چندانی نمی کنند. اگر URL ها دارای ساختار بهم ریخته و نا مفهومی باشند موتورهای جستجوگر برای کراول کردن آنها با مشکل مواجه خواهند شد. این مساله ممکن است موجب شود که موتورهای جستجوگر وب سایت شما را ایندکس گذاری ننمایند و این به منزله رتبه بندی نشدن وب سایت شما است. برای آنکه URL های بهتری در وب سایت خود داشته باشید موارد زیر را در ایجاد URL رعایت نمایید:
  • URL های شما نباید شامل کاراکترهای غیر اصلی مثل ($ & % + * ?) را در URL های خود استفاده نمایید.
  • URL های کوتاه تر معمولا در رتبه بندی ها عملکرد بهتری نسبت به URL های طولانی تر دارند.
  • زیر دامنه ها در رتبه بندی ها عملکرد بهتری نسبت به زیر دایرکتوری ها دارند.
  • به جای آندرلاین (_) از دش (-) استفاده نمایید.
  • در حالت کلی فقط باید از اعداد و حروف در ایجاد URL ها استفاده نمود.
  • ساختار لینک دهی داخلی در وب سایت: شیوه ای که شما برای لینک دهی داخلی وب سایت خود استفاده می نمایید می تواند تاثیر بسزایی بر رتبه بندی وب سایت شما داشته باشد. در زیر نکاتی برای لینک دهی داخلی وب سایت آورده شده است:
    • تعداد لینک های داخلی در هر صفحه باید کمتر از ۱۰۰ عدد باشد.
    • بهتر است برای ایجاد لینک های داخلی در وب سایت و حتی لینک های خارجی از انکر تکست ها استفاده نمایید که در آنها عبارات غیر تکراری و تا حد امکان دارای کلیدواژه های اصلی استفاده شده باشد.
    • بهتر است لینک دهی داخلی در وب سایت درون متن ها انجام شود نه در کنارهای صفحه و حاشیه های بالایی و پایینی.
    • برای لینک های غیر مرتبط و کم ارزش از تگ های Nofollow استفاده نمایید.
  • تگ alt: همان طور که در بخش های اولیه این مقاله گفته شد، موتورهای جستجوگر قادر به درک محتواهای متنی هستند اما به هیچ وجه درکی از محتواهای تصویری ندارند، از این رو برای آنکه به موتورهای جسجوگر کمک کنیم که بتوانند محتوا های غیر متنی را ایندکس گذاری نمایند باید از تگ alt برای آنها استفاده نماییم. تگ alt در واقع توضیح کوتاهی درباره یک تصویر است که برای موتورهای جستجوگر نوشته می شود. دقت داشته باشید که برای محتواهای تصاویری علاوه بر تگ alt باید یک نام نیز تعیین نمایید که مرتبط با موضوع آن محتوا باشد. این مساله نیز می تواند در رتبه بندی وب سایت تاثیر گذار باشد.

تا اینجا تمامی نکاتی که ذکر شد در رابطه با سئوی داخلی یا On-Page SEO بود، در ادامه نکاتی درباره سئوی خارجی یا Off-Page SEO برای شما بیان خواهیم نمود.

لینک سازی

جذب بک لینک (Back Link) یا لینک های ورودی در یک وب

سایت، یکی دیگر از نکاتی است که می تواند در رتبه بندی های وب سایت بسیار تاثیر گذار باشد. هر چقدرکه تعداد لینک های دریافتی یک وب سایت بیشتر باشد، اعتبار دامنه وب سایت بیشتر خواهد بود و وب سایت پتانسیل کسب رتبه بهتری را در نتایج جستجوهای موتورهای جستجوگر خواهد داشت. البته مساله مهم تر از تعداد لینک های دریافتی، کیفیت لینک های دریافتی می باشد، هر چقدر لینک های دریافتی یک وب سایت با کیفیت تر باشند یا به عبارتی لینک های دریافتی از دامنه های معتبر تری باشند، ارزش و اعتباری که برای دامنه وب سایت به همراه می آورند بیشتر خواهد بود. دقت داشته باشید که همان قدر که لینک های مرتبط و با کیفیت می تواند برای دامنه اعتبار زیادی به همراه بیاورد، لینک های بی کیفیت و غیر مرتبط می تواند موجب شود که موتورهای جستجوگر گوگل به اعتبار وب سایت بدگمان شده و یا وب سایت را جریمه نمایند.

ترفندهایی که باید در پروسه لینک سازی از آنها پرهیز نمایید:

  • تعویض لینک به هیچ وجه نمی تواند بر اعتبار دامنه یک وب سایت بیفزاید و در بهترین حالت اگر موجب جریمه شدن وب سایت نگردد، هیچ سودی برای وب سایت نخواهد داشت.
  • اگر شما لینک هایی را برای وب سایت خود خریداری نمایید و گوگل متوجه این موضوع شود، وب سایت شما به طور کلی از موتورهای جستجوگر حذف می گردد.
  • دریافت لینک از وب سایت های اسپمی و غیر مرتبط می تواند برای وب سایت شما مشکل ساز شود.
  • اگر تمامی لینک های شما از وب سایت های بسیار با کیفیت جذب شده باشند که اعتبار دامنه آنها بالاتر از شماست و انکر تکست های غنی از کلیدواژه های بسیار قوی نیز برای لینک دهی ها استفاده شده باشد، ممکن است گوگل به شما مشکوک شود که لینک ها جعلی هستند.

ترفند های لینک سازی درست و سازگار با قوانین موتورهای جستجوگر:

  • استفاده از لینک های مرده: در دنیای وب هزاران لینک مرتبط با زمینه کاری در وب سایت های مختلف وجود دارد که به وب سایت های دیگری ارجاع می دهند. برخی از این وب سایت ها ممکن است بنا به دلایلی دیگر وجود نداشته باشند و یا محتوای مربوطه را حذف نموده باشند و یا به هر دلیلی لینک در یک وب سایت مرتبط با زمینه کاری شما وجود داشته باشد که به محل مرده ای ارجاع می دهف شما باید این لینک ها را شناسایی کنید و به صاحبان وب سایت ایمیل بزنید و آنها را از وجود این مشکل آگاه کنید. حال می توانید به آنها پیشنهاد بدهید که به جای آدرس مرده به مطلب مرتبطی در وب سایت شما لینک بدهند.
  • استفاده از رسانه های اجتماعی: شما با ایجاد پروفایل های فعال در رسانه های اجتماعی خوش نام مثل لینکدین می توانید رویت پذیری خود را برای کسانی که زمینه کاری مشابهی با شما دارند افزایش دهید و فرصت دریافت لینک را برای وب سایت خود به وجود آورید.
  • لینک دهی در فروم ها: برخی فروم های پرسش و پاسخ به شما این امکان را می دهند که در پاسخ های خود برای صحه گذاشتن بر موضوع به مطلبی لینک بدهید، شما می توانید از این فرصت برای لینک دهی به وب سایت خود استفاده نمایید و تا زمانی که لینک شما Nofollow نشود شما می توانید از مزایای این لینک در رتبه بندی ها استفاده نمایید.
  • بررسی لینک های دریافتی رقبا: شما می توانید با بررسی پروفایل لینک های دریافتی رقبا وب سایت هایی که به آنها لینک داده اند را شناسایی کنید و سعی در برقراری ارتباط با آنها نمایید و از برتری های مطالب خودتان با آنها گفتگو کنید تا بتوانید آنها را مجاب کنید که به محتواهای قوی شما نیز لینک بدهند.

این راه کارها که در بالا ذکر شده و راه کارهای بسیار دیگری مثل ایجاد گست پست (پست مهمان ) ، استفاده از دایرکتوری ها، سعی در برقراری ارتباط با وب سایت های دیگری که در زمینه کاری ما فعال هستند و ایجاد محتواهای منحصر به فرد و جامع برخی دیگر از راه کارهایی هستند که می توان برای جذب لینک از آنها استفاده نمود.

در صورتی که نیاز به دانش بیشتر در مورد سئو دارید میتوانید مقاله سئو چیست را نیز مطالعه کنید .

منابع معتبر  :

Search engine optimization – Wikipedia